نوشته شده در دیدگاه‌تان را بنویسید

پروتئین

اگر در خانه گلدان طبیعی نگهداری می‌کنید خوب می‌دانید که بدون کود، عوض کردن خاک، نور آفتاب و آب دادن رشد نمی‌کند. بدن هر موجود زنده‌ای به غذا نیاز دارد و بدن ما هم نیازمند مواد معدنی و مغذی زیادی است تا به رشد و تکامل خود ادامه دهد. پروتئین یکی از این مواد مغذی است. شاید بپرسید پروتئین چیست به زبان ساده باید بگوییم یک ماده مغذی مورد نیاز بدن و متشکل از تعداد زیادی آسید آمینه است.

طبق گفته متخصصان علم تغذیه: «هر فرد باید به طور متوسط روزانه بین ۱۰ تا ۳۵ درصد پروتئین مصرف کند.» اما چه راه‌هایی برای تأمین این ماده مغذی وجود دارد؟ لبنیات، برخی میوه‌ها، گوشت و حبوبات حاوی مقدار زیادی پروتئین هستند. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد راه‌های تامین این ماده معدنی با شما صحبت کنیم.

غذاهای پروتئین دار

در پاسخ به این سوال باید بگوییم شیر بدون چربی منبع خوبی از پروتئین است و یک فنجان آن ۸.۳ گرم از این ماده را به همراه دارد. بستنی هم از دیگر خوراکی‌های دلچسب است که همه از خوردن آن لذت می‌برند، حاوی ۳.۶ گرم پروتئین است. هر چقدر چربی لبنیات بیشتر شود، میزان پروتئین آن کمتر خواهد بود. برای مثال در یک قاشق غذاخوری کره، تنها ۰.۱ گرم پروتئین وجود دارد.

سایر مواد غذایی حاوی پروتئین عبارتند از:

پر پروتئین ترین پنیر

اگر قرار باشد انواع پنیرهای آشپزی و پنیرهای صبحانه را از نظر میزان پروتئین دسته‌بندی کنیم، ابتدا باید به سراغ پنیر پارمزان برویم. یک وعده این پنیر حاوی ۱۰.۹ گرم پروتئین است. پنیر موزارلا در جایگاه بعدی قرار می‌گیرد که هر وعده آن حاوی ۷.۳۶ گرم پروتئین است. همچنین باید به پنیر پروولون اشاره کنیم که یک وعده آن ۷.۲۵ گرم پروتئین دارد. پنیر چدار و گودا نیز حاوی ۷ گرم پروتئین هستند. پنیر کلبی ۶.۷۴ گرم، پنیر بری ۵.۸۸ گرم، پنیر فتا ۴ گرم و پنیر کوتیج ۳.۵ گرم پروتئین دارند.

همچنین در میان انواع پنیرهای صبحانه برخی پنیرهای هستند که میزان پروتئین بیشتری از سایرین دارند. یکی از این پنیرها پنیر لبنه ۲ژو می‌باشد که میزان پروتئین و کلسیم آن ۲ برابر پنیر لبنه‌های موجود در بازار است. این پنیر می‌تواند تا حدود زیادی پروتئین مورد نیاز شما را در وعده صبحانه و عصرانه تأمین کند. در واقع پنیر یک ماده غذایی کامل است که تمام آمینواسیدهای مورد نیاز بدن برای ساخت پروتئین را فراهم می‌کند.

چه مقدار پروتئین در ماست وجود دارد؟

ماست به عنوان یک غذای لبنی ست که مقدار زیادی پروتئین، کلسیم، ویتامین D، پتاسیم، مقداری چربی و کلسترول را در خود جا داده است. مصرف روزانه پر پروتئین ترین ماست به شما کمک می‌کند تا میزان زیادی از پروتئین مورد نیاز روزانه خود را تأمین کنید.

در ۱۷۰ گرم ماست معمولی نیز ۵ گرم پروتئین یافت می‌شود که البته بدون قند و سبک است. ماست‌های کم چرب کربوهیدرات، قند و چربی کمتری دارند و به همین دلیل پروتئین آن‌ها سبک است و زودتر جذب بدن می‌شود.

ماست یونانی پر پروتئین ترین ماست شناخته شده است. هر ۱۵۰ گرم این ماست ۱۰ گرم پروتئین دارد. این ماست می‌تواند کم چرب، فاقد چربی یا پرچرب باشد که در نوع غلیظ آن، آب ماست گرفته می‌شود و حاوی پروتئین بیشتری است.

پروتئین حبوبات چقدر است؟

حبوبات از دیگر مواد غذایی حاوی پروتئین هستند. انواع مختلفی از دانه‌های حبوبات وجود دارد که میزان پروتئین موجود در آن‌ها یکسان نیست. به طور کلی پر پروتئین ترین حبوبات عبارتند از: نخود، عدس، نخود فرنگی، لوبیا قرمز، لوبیا سیاه، سویا، لوبیا چیتی و بادام زمینی.

میزان پروتئین موجود در هر یک از حبوبات به صورت زیر است:

  • میزان پروتئین موجود ۱۶۴ گرم (یک فنجان) نخود پخته برابر با ۱۴.۵ گرم است.
  • میزان پروتئین موجود در ۱۹۸ گرم عدس پخته (یک فنجان) ۱۷.۹ گرم است.
  • میزان پروتئینی موجود در ۱۶۰ گرم نخود فرنگی پخته ( یک فنجان) برابر با ۸.۵۸ گرم است.
  • میزان پروتئینی موجود در ۱۷۷ گرم لوبیا پخته (یک فنجان) برابر با ۱۵.۳ گرم است.
  • میزان پروتئین موجود در ۱۷۲ گرم لوبیا سیاه پخته (یک فنجان) برابر با ۱۵.۲ گرم است.
  • میزان پروتئین موجود در ۱۷۲ گرم سویا پخته (یک فنجان) برابر با ۳۱.۳ گرم است.
  • میزان پروتئین موجود در ۱۷۱ گرم لوبیا چیتی (یک فنجان) برابر با ۱۵.۴ گرم است.
  • میزان پروتئین در ۷۳ گرم بادام زمینی خام (نصف فنجان) برابر با ۱۸.۹ گرم است.

با توجه به موارد گفته شده می‌توان گفت پر پروتئین ترین حبوبات شامل سویا، بادام زمینی و عدس پخته است.

پروتئین گوشت چقدر است؟

گوشت به عنوان یکی از منابع اصلی پروتئین شناخته شده است. البته انواع مختلفی از گوشت قرمز و سفید در بازار موجود است که میزان پروتئین در آن‌ها یکسان نیست. تعداد غذاهایی که به اندازه گوشت در هر وعده پروتئین داشته باشند، زیاد نیست.

پر پروتئین ترین گوشت برای عضله سازی و ورزشکاران عبارتند از:

ماهی تیلاپیا

پروتئین موجود در این ماهی در هر ۲۰۰ کالری برابر با ۴۱.۷ گرم است. در واقع تیلاپیا به عنوان گوشتی شناخته شده است که بیشترین میزان پروتئین در هر کالری را دارد. برخلاف سایر ماهی‌ها، گوشت این ماهی چربی اشباع‌نشده کمتری دارد. با این حال منبع خوبی برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن است.

سینه بوقلمون

پروتئین موجود در هر ۲۰۰ کالری سینه بوقلمون برابر با ۴۱.۰ گرم است. خوردن کامل سینه بوقلمون می‌تواند نیاز کامل یک روز به پروتئین را کامل کند. ۸۵ گرم از این گوشت حاوی ۲۰ گرم پروتئین است که می‌تواند نیمی از نیاز روزانه شما را تأمین کند.

سینه مرغ

سینه مرغ سومین پر پروتئین ترین گوشت محسوب می‌شود که پروتئین موجود در آن در هر ۲۰۰ کالری برابر با ۳۷.۵ گرم است. ۸۵ گرم از این گوشت حدود ۲۵ گرم پروتئین دارد. سینه مرغ نه تنها پروتئین مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند، بلکه فاقد چربی نیز هست که برای افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و فشارخون توصیه می‌شود.

ماهی تن

پروتئین در هر ۲۰۰ کالری تن ماهی برابر با ۳۶.۰ گرم است. این ماده غذایی برای عضله‌سازی عالی است و در هر ۸۵ گرم از آن، ۲۰ گرم پروتئین یافت می‌شود. تن ماهی تازه و منجمد شده میزان پروتئین و مواد مغذی بیشتری دارد.

ماهی سالمون

پروتئین موجود در ماهی سالمون در هر ۲۰۰ کالری برابر با ۳۲.۲ گرم است. هر ۸۵ گرم از این گوشت ۲۲ گرم پروتئین یافت می‌شود. وجود اسیدهای چرب امگا ۳ در کنار پروتئین می‌تواند به سلامت بدن و قلب کمک زیادی کند.

گوشت گاو

پروتئین گوشت گاو در هر ۲۰۰ کالری برابر با ۳۱.۶ گرم است. هر ۸۵ گرم استیک گوشت گاو حدود ۲۰ گرم پروتئین دارد و اگر قصد دارید عضلات قوی‌تری داشته باشید، می‌تواند انتخاب مناسبی باشد.

پروتئین میوه ها چقدر است؟

اما پر پروتئین ترین میوه کدام است؟ آیا میوه هم مثل سایر مواد غذایی قادر به تأمین پروتئین مورد نیاز بدن است؟ باید میزان پروتئین برخی میوه‌ها را بررسی کنیم تا بتوانیم به شما جواب دهیم.

پروتئین میوه گواوا

این میوه گرمسیری بیشترین پروتئین را در خود جا داده است. به طوری که یک فنجان آن حدود ۴.۲ گرم پروتئین دارد.

پروتئین آووکادو

دومین پر پروتئین ترین میوه دنیا آووکادوست که در هر فنجان آن تقریبا ۳ گرم از این ماده مغذی وجود دارد.

پروتئین زردآلو

سومین میوه حاوی پروتئین است که یک فنجان برگه زردآلوی خشک شده حاوی ۵ گرم پروتئین است. یک فنجان زردآلوی تازه نیز ۲.۲ گرم پروتئین دارد.

میزان پروتئین کیوی

کیوی هم از دیگر میوه‌های پر پروتئین محسوب می‌شود که در یک فنجان کیوی مقدار ۲.۱ گرم از این ماده مغذی یافت می‌شود.

توت سیاه

این میوه نیز حاوی مقداری پروتئین است. به طوری که در یک فنجان شاه توت خام تقریبا ۲ گرم پروتئین وجود دارد.

و در آخر …

در اینجا تلاش کردیم ضمن بررسی ضرورت وجود پروتئین در بدن، به برخی از مواد غذایی که حاوی این ماده مغذی هستند بپردازیم. امیدواریم آنچه گفته شد مورد توجه شما قرار گرفته باشد.

نوشته شده در دیدگاه‌تان را بنویسید

صبحانه انگلیسی

اولین بار که صبحانه انگلیسی را از زبان یک بلاگر اینستاگرام شنیدم، تصور می‌کردم باید برای این وعده مهمش چه چیزی خورده باشد. مدام در ذهنم غذاهای عجیب و غریب مثل گوشت گوزن هلندی یا بوقلمون سوئیسی رد و بدل می‌شد. شاید هم یک غذای گران مثل خاویار خورده باشد! روی تصور که زدم چیزهایی دیدم که تعجب کردم این همان صبحانه انگلیسی است؟ همیشه پنیر سفید مهم‌ترین جزء مهم‌ترین غذاهای سفره صبحانه ما بود و حالا چیزهایی را می‌دیدم که شاید اغلب ما برای وعده ناهار یا شام سرو می‌کنیم. شاید شما هم برایتان جالب باشد بدانید صبحانه بریتانیایی چیست و چه تفاوتی با صبحانه آمریکایی دارد.

صبحانه انگلیسی چیست؟

اگر قبل از دیدن تصویری از این صبحانه برای خواندن این مطلب آمده‌اید، توصیه می‌کنم اشتباه من را نکنید و همین حالا تصویر آن را در بخش Image گوگل سرچ کنید و ببینید!

خوب حالا با دیدن این تصویر باید به شما بگویم این صبحانه خوش آوازه شامل نیمرو عسلی، سوسیس، لوبیا پخته، گوجه فرنگی برشته، ژامبون مرغ، پودینگ سیاه (نوعی سوسیس انگلیسی)، نان تست و قارچ کباب شده است. البته هنوز میز صبحانه انگلیسی تمام نشده است و باید یک فنجان چای یا قهوه و یا آبمیوه هم روی آن قرار دهید تا همه چیز تمام و کمال شود.

در این سفره خبری از کره، پنیر سفید و انواع و اقسام مربا نیست. بلکه چیزهای جدیدی روی سفره قرار می‌گیرد که شاید قبلا هر یک از آن‌ها را برای وعده ناهار یا شام میل می‌کردید.

هر چند لازم نیست همیشه در سفره صبحانه انگلیسی پودینگ سیاه قرار دهید که احتمالا به سختی در بازار پیدا می‌شود. اما گذاشتن نیمرو، لوبیا و سوسیس از نان شب برای این صبحانه واجب‌تر است.

کالری صبحانه انگلیسی چقدره؟

اگر همه این موادی که در بالا برایتان شمردیم، در سر میز صبحانه قرار دهید، کالری صبحانه شما ۱۱۵۳ واحد خواهد بود. اما مواد مغذی این صبحانه خارجی هم شامل موارد زیر است:

  •  چربی: ۷۲ گرم
  • چربی اشباع: ۲۶ گرم
  • سدیم: ۲۲۵۶ میلی‌گرم
  • کربوهیدرات: ۵۰ گرم
  • پروتئین: ۵۹ گرم

آیا صبحانه انگلیسی سالم است؟

اگر به شما بگوییم صبحانه بریتانیایی یک صبحانه کامل است، اصلا اغراق نکرده‌ایم. این صبحانه شامل همه مواد مغذی است که بدن در طی روز به آن نیاز دارد. من گاهی اشتهایم برای خوردن صبحانه از بین می‌رود و برای اینکه بتوانم دوباره به سمت غذا بروم، در ذهنم منویی از انواع غذاها را که در یخچال پیدا می‌شود، مرور می‌کنم. گاهی در این بین لیستی از غذاها، ترکیبی از چند ماده غذایی را پیدا می‌کنم که شاید از نظر دیگران خوردن آن‌ها برای صبحانه چندان معقول نباشد. اما جالب است بدانید در طی همان روز انرژی بیشتری دارم.

در مورد صبحانه انگلیسی هم باید بگوییم غذاهایی که در سر میز می‌گذارید، هر یک حاوی مواد مغذی ست که بدنتان در طی روز به آن نیاز دارد. از پروتئین، چربی، کربوهیدرات گرفته تا سدیم شما همه آن‌ها را نیاز دارید. صبحانه انگلیسی را باید یکی از قوی‌ترین صبحانه‌های دنیا به حساب بیاوریم.

تفاوت صبحانه انگلیسی و امریکایی

تا اینجا حسابی از میز صبحانه بریتانیایی‌ها تعریف و تمجید کردیم و حالا نوبت به صبحانه آمریکایی ست. راستش را بخواهید این دو تفاوت زیادی با همدیگر ندارند و حتی بسیاری، آن‌ها را با یکدیگر اشتباه می‌گیرند. تنها تفاوتی که بین صبحانه انگلیسی و آمریکایی وجود دارد، وجود دسرهایی مثل پنکیک است.

همچنین شما می‌توانید برای قسمت نوشیدنی یک لیوان شیر هم روی میزتان قرار دهید. همچنین نحوه درست کردن نیمرو در دو صبحانه تا حدودی با همدیگر فرق دارد. برای صبحانه آمریکایی می‌توانید تخم‌مرغ را هم زده یا همراه با رب گوجه فرنگی (املت) تهیه کنید. در اکثر هتل‌ها یا رستوران‌ها هر دو صبحانه به یک شکل سرو می‌شود و اگر هر کدام را سفارش دهید، در نهایت میزتان یک شکل چیده می‌شود.

چگونه صبحانه انگلیسی درست کنیم؟

شما برای اینکه لذت چشیدن این صبحانه را تجربه کنید، باید مواد غذایی زیر را روی میز قرار دهید:

–         سوسیس: شما می‌توانید آن را به هر شکلی که می‌خواهید طبخ کنید. چون اول صبح معده قدرت کمتری برای هضم مواد غذایی دارد، بهتر است آن را حسابی کباب کنید تا مغزپخت شود.

–         ژامبون مرغ یا گوشت: راستش را بخواهید در بریتانیا به جای این غذا از بیکن (گوشت خوک) استفاده می‌شود که شما می‌توانید به جای آن ژامپون مرغ یا گوشت را جایگزین کنید.

–         تخم‌مرغ: برای اینکه صبحانه‌کامل‌تری داشته باشید می‌توانید آن را نیمرو کرده و با نمک، فلفل یا آویشن طعم‌دار کنید. توصیه می‌کنیم نیمرو عسلی درست کنید.

–         گوجه فرنگی: این مورد را هم باید تهیه کنید و برای اینکه از طعم آن لذت ببرید، بهتر است روی آن کمی فلفل سیاه بپاشید. گوجه فرنگی را به صورت ورقه‌ای برش بزنید و در تابه سرخ کنید.

–         قارچ: از جمله مهم‌ترین غذاهایی که باید در میز صبحانه انگلیسی قرار بگیرد، قارچ است. بهترین روش برای پختن آن، کبابی است. البته با حرارت بالا هم می‌توانید قارچ را سرخ کنید تا آب نیندازد و میز غذای شما را به هم نریزد.

–         نان تست: اینجا دیگر باید از خیر خوردن نان سنگک داغ و بربری کنجدی بگذرید و نان تست را روی میز بگذارید. بهتر است نان را با کره یا روغن سرخ کنید تا صبحانه شما حسابی انگلیسی شود.

–         لوبیای پخته: لوبیا قرمز یا چیتی برای این میز خیلی فرقی ندارد و فقط باید آن را بپزید. البته کنسرو لوبیای تازه هم روش آسانتری ست که می‌توانید برای تکمیل میز صبحانه خود استفاده کنید.

چند نکته برای تهیه صبحانه بریتانیایی

این صبحانه ممکن است در جزئیات با آنچه که در رستوران‌های خارجی سرو می‌شود، با ایران کمی تفاوت داشته باشد. اما در هر صورت هر دو یکی هستند. برای مثال به سختی می‌توانید پودینگ سیاه را در بازار تهیه کنید. همچنین قادر به خوردن بیکن هم نیستید و به جای آن ژامبون می‌گذارید.

یک روش بهتر برای کامل‌تر کردن میز صبحانه گذاشتن چند تکه سیب زمینی سرخ شده است. به طوری که با گذاشتن آن در کنار قارچ، گوجه سرخ شده، نان تست، لوبیا، ژامبون، سوسیس و تخم‌مرغ می‌توانید صبحانه کامل‌تری را میل کنید.

صبحانه انگلیسی یا آمریکایی؟

کدامیک بهتر است؟ برای کسی که اولین بار نام آن‌ها را می‌شنوند، شاید این دو صبحانه با یکدیگر تفاوت زیادی داشته باشند، اما در واقع یکی هستند و تفاوت زیادی با هم ندارند. به طوری که در هر رستوران یا هتلی که بروید و هر کدام از این دو صبحانه را که سفارش دهید، غذای یکسانی برایتان آورده می‌شود. در آخر باید بگوییم صبحانه انگلیسی یکی از کامل‌ترین صبحانه‌هاست که علاقمندان زیادی در سراسر دنیا دارد.

امیدواریم آنچه در این مطلب گفتیم به سوالات شما پاسخ کاملی داده باشد. منتظر دریافت دیدگاه‌ها و نظرات شما هستیم.

نوشته شده در دیدگاه‌تان را بنویسید

توپک پنیری

اگر از غذاهای تکراری خسته شده‌اید، پیشنهاد می‌دهیم این بار غذای جدیدی به اسم توپک پنیری را درست کنید. این غذا با چند روش تهیه می‌شود و هر کدبانویی برای درست کردن آن، ذائقه و سلیقه خود را در نظر می‌گیرد. این غذا را می‌توانید به عنوان فینگر فود و پیش غذا برای سفره پذیرایی خود در مهمانی‌ها تهیه کنید. برای اینکه بتوانید با سلیقه خودتان فینگر فود توپک پنیری را درست کنید، این چند روش را پیشنهاد می‌دهیم.

روش اول طرز تهیه توپک پنیری

برای درست کردن توپک پنیری با روش اول می‌توانید از پنیر چدار یا پنیر سوخاری استفاده کنید. سایر مواد لازم برای پخت این غذا عبارت است از:

  • سیب زمینی: ۴ عدد متوسط
  • آرد سوخاری: یک فنجان
  • آرد ذرت: یک فنجان
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • پنیر چدار: ۲۰۰ گرم
  • پودر زیره سبز: نصف قاشق چایخوری
  • فلفل قرمز، فلفل سیاه و نمک: به مقدار کافی
  • پیازچه خرد شده: ۲ قاشق غذاخوری
  • فلفل سبز خرد شده: یک قاشق غذاخوری
  • روغن: به مقدار کافی

برای تهیه توپک پنیری باید به صورت زیر عمل کنید:

  • ابتدا سیب زمینی‌ها را بخارپز کنید و پوست بگیرید و سپس با گوشتکوب له کنید. سپس به آن مقداری پودر زیره سبز، نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز هم اضافه کنید. اگر می‌خواهید سردی سیب‌زمینی را از بین ببرید، حتما از پودر فلفل و زیره سبز استفاده کنید.
  • فلفل سبز و پیازچه را خرد کنید و داخل سیب زمینی بریزید و خوب هم بزنید تا مواد، یکدست با هم ترکیب شوند.
  • از خمیر درست شده به اندازه یک گردو بردارید و آن را کف دست پهن کنید. مقداری پنیر چدار یا پنیر پیتزا وسط آن قرار دهید و آن را ببندید و به صورت توپ گرد درآورید.
  • تخم‌مرغ‌ها را در یک ظرف بشکنید و خوب هم بزنید تا کف کند. در ظرف دیگری آرد سوخاری و آرد ذرت را بریزید.
  • داخل ماهیتابه روغن بریزید و اجازه دهید داغ شود.
  • از توپک‌های پنیری بردارید و داخل آرد غلت دهید و بعد در مایع تخم‌مرغ بزنید. مجددا توپک‌ها را در آرد سوخاری و آرد ذرت بغلتانید.
  • حالا این توپک‌ها را در روغن داغ بیندازید تا سرخ شود.
  • برای اینکه روغن سرد نشود، توپک‌ها را با فاصله داخل آن بیندازید.
  • چند دستمال کاغذی داخل یک بشقاب قرار دهید و توپک‌ها را بعد از سرخ شدن داخل آن بگذارید تا روغن اضافه آن‌ها جذب شود.

روش دوم دستور پخت توپک پنیری

در این روش هم برای درست کردن فینگر فود توپک پنیری به پنیر چدار یا پنیر پیتزا نیاز دارید. سایر مواد لازم برای تهیه این غذا عبارتند از:

  • آرد گندم: یک فنجان
  • پودر سوخاری: ۲ فنجان
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا: ۲۲۰ گرم
  • شیر: یک چهارم فنجان
  • نمک و فلفل سیاه: به مقدار کافی
  • سس کچاپ: نصف فنجان
  • روغن مخصوص سرخ کردن: به مقدار کافی

برای طرز تهیه توپک پنیری در روش دوم به صورت زیر عمل کنید:

  • ابتدا پنیر موزارلا را به صورت مکعب‌های ۲ سانتی‌متری برش بزنید و در کنار هم قرار دهید.
  • تخم‌مرغ را در یک ظرف بشکنید و حسابی هم بزنید و بعد شیر را به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
  • آرد گندم و پودر سوخاری را در یک ظرف با هم ترکیب کنید و کنار بگذارید.
  • در این مرحله باید مکعب‌های پنیر موزارلا را در آرد غلت دهید و سپس داخل مایع تخم‌مرغ بزنید. دوباره آن را در پودر سوخاری غلت دهید.
  • داخل ماهیتابه روغن بریزید و اجازه دهید داغ شوید و سپس مکعب‌های پنیر را در آن قرار دهید تا سرخ شود. حدود یک دقیقه طول می‌کشد تا توپک پنیری شما طلایی رنگ شود. در آخر می‌توانید این توپک‌ها را با سس کچاپ میل کنید.

روش سوم طرز تهیه توپک سیب زمینی با پنیر پیتزا

اما در این روش باز هم می‌توانید مثل روش اول از سیب زمینی استفاده کنید. برای درست کردن این غذا به مواد نیاز دارید:

  • سیب زمینی: ۳ عدد
  • پنیر پیتزا: به مقدار کافی
  • پنیر پارمزان: ۲ قاشق غذاخوری
  • آرد سوخاری: به مقدار لازم
  • روغن برای سرخ کردن: به مقدار کافی
  • زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به مقدار کافی

حالا برای طرز تهیه فینگر فود توپک پنیری به صورت زیر عمل کنید:

  • سیب زمینی را رنده کنید و تخم‌مرغ را داخل آن بشکنید. فلفل سیاه، زردچوبه، نمک و پنیر پارمزان را هم اضافه کنید و مواد را خوب هم بزنید تا یکدست شود. اگر مواد کمی شل بود به آن کمی آرد گندم اضافه کنید.
  • به اندازه یک گردو از خمیر بردارید و کف دست پهن کنید. از پنیر پیتزا بردارید و روی آن قرار دهید و خمیر را ببندید و گرد کنید.
  • توپک‌ها را در آرد سوخاری غلت دهید و برای یک ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود.
  • سپس روغن را روی حرارت داغ کنید و توپک‌های پنیری را داخل آن قرار دهید و اجازه دهید از همه طرف برشته و طلایی شود.

روش چهارم طرز تهیه توپک پنیری

برای درست کردن این غذا به مواد زیر نیاز دارید:

  • سیب زمینی: ۲ عدد
  • مرغ: ۲۰۰ گرم
  • سیر: ۲ حبه
  • پیاز: ۱ عدد متوسط
  • پنیر پیتزا: به مقدار کافی
  • سویا سس: ۲ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • پودر سوخاری: به مقدار کافی
  • فلفل سیاه، زردچوبه و نمک: به مقدار کافی

دستور پخت توپک پنیری با مرغ به صورت زیر است:

  • ابتدا سیب زمینی را بخارپز و بعد آن را رنده کنید.
  • مرغ را هم بخارپز کنید تا طعم آن حفظ شود.
  • مرغ پخته را با پیاز و سیر داخل غذاساز بریزید و له کنید و بعد سیب زمینی رنده شده را با سویا سس، نمک، زردچوبه و فلفل ترکیب کنید و مواد را هم بزنید تا یکدست شود. سپس به مدت یک ساعت در یخچال قرار دهید.
  • تخم‌مرغ را بشکنید و حسابی هم بزنید. در ظرف دیگر هم پودر سوخاری بریزید.
  • داخل ماهیتابه روغن ریخته و از مایع به اندازه یک گردو بردارید و کف دست صاف کنید. سپس مقداری پنیر پیتزا داخل آن قرار دهید و خمیر را ببندید و ابتدا در پودر سوخاری غلت دهید و سپس به مایع تخم‌مرغ بزنید و دوباره داخل پودر سوخاری غلت دهید.
  • حالا توپک پنیری را در روغن داخل قرار دهید تا طلایی شود.

شما می‌توانید این غذا را با سس کچاپ و کاهو میل کنید.

نکات آخر

  • برای طرز تهیه توپک پنیری می‌توانید از پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا به سلیقه خود استفاده کنید.
  • برای سرخ کردن باید روغن داغ باشد و زمانی که توپک‌ها در روغن انداخته شد، حرارت را کم کنید تا مغز پخت شود.
  • برای طرز تهیه فینگر فود توپک پنیری می‌توانید به جای گرد کردن خمیر، آن را به صورت لوله‌ای نیز ببندید و در روغن سرخ کنید.
نوشته شده در دیدگاه‌تان را بنویسید

کوردن بلو

کوردون بلو (Cordon Bleu) یک غذای کاملا فرنگی ست که از دل فرانسه بلند شده است. این غذای اروپایی را می‌توانید با استفاده از فیله مرغ یا گوشت چرخ‌کرده تهیه کنید. همچنین برای درست کردن آن به پنیر پیتزا هم نیاز دارید، قطعا اگر یک بار طعم آن را بچشید، عاشق این غذا می‌شوید. کوردن بلو با فیله مرغ از آن دست غذاهای ساده است که فقط باید مواد آن را تهیه کنید و با صبر و حوصله آن را بپزید. با ما همراه باشید تا شما را با طرز تهیه کوردن بلو با فیله مرغ آشنا کنیم.

مواد لازم برای طرز تهیه کوردن بلو

برای درست کردن این غذا به سینه مرغ بدون استخوان و پنیر پیتزا نیاز دارید. سایر مواد مورد نیاز برای پخت این غذا عبارت است از:

–         فیله مرغ: ۲ عدد

–         پودر نان سوخاری: نصف لیوان فرانسوی

–         پنیر چدار رنده شده: به مقدار کافی

–         پنیر گودا: ۶ ورقه

–         پنیر پیتزا: به مقدار کافی

–          زعفران دم کرده: یک قاشق چایخوری

–         فلفل سیاه، نمک و زردچوبه: به مقدار کافی

–         پیاز خرد شده: ۱ عدد

–         ژامبون: ۴ ورقه

برای طرز تهیه کوردن بلو با فیله مرغ به صورت زیر عمل کنید:

مرحله اول: طعم دار کردن مرغ

ابتدا فیله‌های مرغ را بدون استخوان کنید و از قسمت وسط برش بزنید. سپس با گوشتکوب کمی بکوبید تا پهن شود. سپس داخل یک ظرف قرار دهید و روی آن پیاز خرد شده، زردچوبه، مقداری زعفران دم کرده، نمک و فلفل سیاه بریزید و درب ظرف را ببندید. اجازه دهید برای یک ساعت در یخچال بماند تا طعم مواد با مرغ ترکیب شود.

مرحله دوم: گذاشتن پنیر گودا روی فیله مرغ

برای درست کردن کوردن بلو با فیله مرغ بعد از یک ساعت مرغ را از یخچال بیرون بیاورید و روی آن یک برش ورقه پنیر گودا و یک ورقه ژامبون قرار دهید. همچنین می‌توانید از پنیر پیتزا هم برای لابه‌لای برش‌های مرغ استفاده و حالا آن را رول کنید. برای اینکه رول‌ها از هم جدا نشود، از خلال دندان استفاده کنید. در ظرف دیگری پودر سوخاری بریزید و رول‌های فیله مرغ را در آن بغلتانید. برای اینکه پودر سوخاری بهتر به آن بچسبد، می‌توانید یک تخم‌مرغ را حسابی هم بزنید و رول‌های مرغ را در این مایع بزنید و سپس در پودر سوخاری غلت دهید.

 

مرحله سوم: پختن کوردن بلو در فر

فر را روی دمای ۱۷۵ درجه قرار دهید و ۱۵ دقیقه صبر کنید تا داغ شود. یک سینی را چرب کنید و داخل فر قرار دهید و بعد از ۵ دقیقه خارج کنید تا سرد شود. سپس رول‌های کوردن بلو با فیله مرغ را در سینی مرتب بچینید. دمای فر را روی ۱۸۰ درجه و زمان را روی ۳۰ دقیقه تنظیم کنید. سینی حاوی رول‌های مرغ را داخل فر قرار دهید و بعد از ۱۵ دقیقه خارج کنید.

روی رول‌ها مقداری پنیر پیتزا بریزید و دوباره در فر قرار دهید. بعد از اینکه کوردن بلو پخته شد، از فر خارج کنید و خلال دندان را از رول‌ها بیرون بیاورید.

مرحله آخر: ترکیب کوردن بلو با سس کچاپ

می‌توانید زمانی که کوردن بلو با فیله مرغ کمی داغ است، روی آن سس قارچ یا سس کچاپ بریزید و آن را میل کنید.

طرز تهیه کوردن بلو بدون فر

اگر در خانه فر ندارید، می‌توانید با استفاده از ماهیتابه و کمی روغن این غذای خوشمزه را تهیه کنید. بعد از اینکه کوردن‌ها را رول کردید و خلال دندان زدید، مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا داغ شود. سپس رول‌های مرغ را در آرد سوخاری بغلتانید و داخل روغن داغ بیندازید تا سرخ شود.

طرز تهیه کوردن بلو با مرغ چرخ کرده

یکی دیگر از روش‌های پخت این غذای فرنگی، چرخ کردن مرغ است. در این روش هم از همان مواد روش قبلی استفاده می‌کنید، فقط به جای اینکه فیله مرغ را بکوبید، آن را چرخ می‌کنید و به شکل دیگری با سایر مواد ترکیب کرده و سرخ می‌کنید. برای دستور پخت کوردن بلو با فیله مرغ به صورت زیر عمل کنید:

مرحله اول: چرخ کردن مرغ

قبل از اینکه فیله مرغ را بپزید، باید گوشت و استخوان را به طور کامل جدا کنید. حالا گوشت خالص فیله را داخل غذاساز بریزید و یک پیاز، نمک، زردچوبه و فلفل را به آن اضافه کنید. اگر به طعم سیر علاقه دارید، یک حبه سیر هم به مواد اضافه کنید. با روشن شدن غذاساز صبر کنید تا مواد با هم ترکیب شود و حالت خمیری پیدا کند.

مرحله دوم: رول کردن گوشت مرغ

در این مرحله از طرز تهیه کوردن بلو با فیله مرغ یک پلاستیک فریز پهن کنید و تمام مواد را بریزید و روی آن پهن کنید. وسط آن مقداری پنیر گودا یا پنیر پیتزا بریزید و یک لایه ژامبون قرار دهید. سپس آن را رول کنید. حالا باید مواد را برای مدت ۴ ساعت در یخچال قرار دهید تا سفت شود.

مرحله سوم: سرخ کردن کوردن بلو

مقداری روغن داخل ماهیتابه بریزید و صبر کنید تا داغ شود. خمیر رول شده را از یخچال بیرون بیاورید و در آرد سوخاری بزنید. یک تخم‌مرغ را هم بشکنید و هم بزنید و سپس خمیر را در آن بزنید و دوباره در آرد سوخاری غلت دهید.

وقتی روغن داخل شد، رول فیله مرغ را داخل روغن قرار دهید تا سرخ شود.

مرحله چهارم: برش زدن کوردن

به محض اینکه کوردن سرخ شد و همانطور که داغ است، روی آن مقداری پودر پنیر پارمزان بریزید تا ذوب شود. سپس با چاقوی تیز رول کوردن بلو را برش بزنید.

نکات آخر دستور پخت کوردن بلو

– شما می‌توانید به جای فیله مرغ از گوشت گوساله هم استفاده کنید. فقط آن را با گوشتکوب حسابی بکوبید تا پهن شود و لایه نازک‌تری بدست آورید. با این کار کوردن بلو شما سریع‌تر می‌پزد.

– برای خوشمزه‌تر شدن کوردن می‌توانید از چند حبه سیر رنده شده هم استفاده کنید.

– مقدار پنیر پارمزانی که باید در این غذا استفاده کنید، به ذائقه شما بستگی دارد که می‌تواند کم یا زیاد باشد.